Redan ett par tre timmar innan ordinarie arbetstid börjar larmar första medarbetaren av fastigheten på Förrådsgatan 8 i Eksjö. När kollegorna kommer in en efter en är allt upptänt och kaffemaskinen uppvärmd.

Lagom till klockan sju är alla på plats både på verkstaden och kontoret. Alla är redo för att ta hand om den fullspäckade asfaltsplanen utanför. Det är bilar som haft närkontakt med viadukter och täckningar som fått sig en törn. Länge inplanerade servicearbeten och akuta problem samsas om utrymmet. Självklart finns alltid ett gäng nybyggnationer som väntar på sin tur att komma in i värmen och fortsätta processen. Dock får alltid de som behöver hjälp mest den först.

Väntande chaufförer med lass som ska gå över halva landet kommer in till kontoret för arbetsorder och kanske en kaffe i handen. Hänvisas till behjälplig medarbetare och mekaniker för att lösa situationen så snart det går. Alla är medvetna att fördröjning kan innebära försenade transporter och tid är pengar.

Strax efter halv åtta är det som brådskar fördelat. Alla som behöver hjälp är igång på något sätt. Någon justering går fort medan en annan tar kanske hela förmiddagen att fixa till.

Under tiden har andra mekaniker dragit igång nybyggnationsdelen. Några har kommit en bit på vägen och leverans närmar sig till kund och chaufför. Andra påbörjas just den dagen och har en bra bit till i processen.

Vid åttatiden har ruschen lagt sig och MTs vardag börjar om nu i en lite lugnare takt. Varje morgon provas serviceandan och den håller än efter decennier.